Що необхідно для організації опосередкованої сублімації

Для сублімації Вам знадобиться:

  1. 4-х або 6-ти колірний принтер Epson. Не обов'язково новий. У ньому лише слід змінити звичайне чорнило на сублімаційне.
  2. Сублімаційне чорнило WWM з поетичною назвою SIRENA (продаються для 4-х і для 6-ти кольорових принтерів).
  3. Набір перезаправних картриджів (ПЗК) або СНПЧ (використовуйте нові, щоб уникнути проблем через несумісність з Вашим чорнилом).
  4. Сублімаційний папір WWM.
  5. Термопрес.
  6. Заготовки для сублімації. Текстильний матеріал для сублімації повинен бути поліестерним або сумішшю з іншими волокнами, але не менше 60% поліестеру. Також це може бути поліамід, поліакрилонітрил, ацетат, триацетат. філіжанки, тарілки, металеві пластини та інші вироби не текстильного походження повинні обов'язково мати спеціальне покриття «під сублімацію», що містить поліефір.

Для сублімації невеликої тиражності підійде звичайний принтер Epson, який є у багатьох вдома. Він зручний тим, що можна легко перейти від використання звичайних струминних чорнил до сублімаційних і навпаки. Для цього слід зняти одні картриджі, встановити інші, виконати одне штатне прочищення голівки, перевірку роботи дюз. Принтер готовий до роботи буквально через кілька хвилин.

Друкувати зображення сублімаційним чорнилом слід у дзеркальному відображенні на сублімаційному папері з налаштуваннями драйвера «Матовий папір», якість «фото» або «найкраще фото». Відбиток називають трансфером, його можна використовувати одразу після повного висихання або зберігати певний (нетривалий) час.

Для перенесення зображення на виріб покласти відбиток обличчям вниз на добре відпрасований поліефірний матеріал і витримати цей «бутерброд» в планшетному або каландровому термопресі при 200-210 0С на протязі 30-60 секунд. Після того, як виріб охолоне, видалити папір.

Сублимация подушка

Кінцевий продукт - текстильний виріб з Вашим повноколірним зображенням прослужить Вам довго завдяки досить високій стійкості до атмосферних впливів - не змиється дощем, не пофарбує шкіру, не вигорить на сонці, витримає неодноразове прання і суху хімчистку. Однак, ці властивості належать виключно до зображення! За гарантією щодо довгостроковості служби обраної тканини звертайтеся до її виробника.

Кнопка зв'язку