Як перейти від чорнил інших виробників на чорнило WWM?

Сьогодні користувач регулярно стикається з проблемою вибору витратних матеріалів для струминного принтера:

  1. Можна використовувати оригінальні картриджі, якщо такі витрати не обтяжливі для бюджету.
  2. Можна заправляти оригінальні картриджі сумісним чорнилом або користуватися сумісними картриджами, якщо витрачатися на оригінальні надто накладно.
  3. Можна використовувати системи неперервної подачі чорнила (СНПЧ), якщо друкувати доводиться багато і кожен день, тому що за таких об’ємів друку на еквівалентну кількість оригінальних картриджів може піти вся зарплата, а то й не одна.

Використання сумісних чорнил української компанії Worldwide Manufacturing, E. D. (WWM) дозволяє користувачам струминних принтерів значно заощадити. Однак, якщо Ви раніше не друкували нашими витратними матеріалами, звертаємо Вашу увагу на те, що при переході з чорнил інших виробників на чорнило WWM дуже важливо дотримуватися певних правил.


1. Заправка картриджів. Від оригіналу до чорнила WWM

Отже, Ви вирішили перейти від використання оригінальних картриджів на сумісне чорнило WWM. Це зробити просто - не викидайте оригінальний картридж HP, Epson, Lexmark чи Canon, у якому закінчилося оригінальне чорнило. Його можна заправити нашим чорнилом без попередньої підготовки або промивання. Для цього слід з таблиці сумісності «Від картриджа до чорнила» визначити, яке саме чорнило WWM підходить до конкретного картриджа і, дотримуючись викладених в розділі «Підтримка» інструкцій, заправити його. Чорнило сумісне із залишками оригінального, тому ніяких непередбачених неприємних сюрпризів не повинно бути.

Поняття сумісності в даному випадку включає 2 аспекти:

  • хімічну сумісність формул оригінального чорнила і чорнила WWM, тобто відсутність хімічних реакцій між ними, тому - відсутність будь-якого осаду продуктів реакції, який міг би блокувати дюзи друкуючої голівки. При цьому картриджі з чорним пігментним чорнилом без проблем можна заправляти як пігментними аналогами WWM, так і водорозчинними. Наприклад, для картриджа Canon PG-40 ми пропонуємо пігментне чорнило C40/BP і водорозчинне C40/B;
  • сумісність за передачею кольорів. Розробляючи ті чи інші комплекти чорнил для набору картриджів певної моделі струминного принтера, як стандарт кольорового друку на цьому принтері ми використовуємо оригінальні картриджі. Тому рекомендуємо застосовувати чорнило за призначенням. Використання інших наших чорнил, призначених для інших картриджів, або комбінування чорнил від різних виробників в одному картриджі загрожує, як мінімум, спотворенням кольору при друці.


2. Заправка картриджів. Від інших сумісних чорнил до чорнил WWM

Ви заправляли картридж сумісним чорнилом від іншого виробника і вирішили з якоїсь причини від них відмовитися на користь чорнила WWM? Не слід поспішати. Необдуманий крок у цьому напрямку може призвести до помилкових дій.

Ми не рекомендуємо заправляти сучасні інтегровані картриджі нашим чорнилом відразу після будь-яких інших чорнил, відмінних від оригіналу, з огляду на не досліджену їх сумісность. Для здійснення такого переходу обов'язково повинна бути проміжна стадія - ретельне очищення картриджа від попереднього чорнила. Це робиться за допомогою центрифуги (на деяких підприємствах для цього переробляють швидкісні пральні машини барабанного типу) або спеціального обладнання, що прокачує очищувальну рідину через картридж і потім заповнює його чорнилом. У домашніх умовах це неможливо. Тому Ви повинні використовувати для заправки інший новий картридж, в якому не побувало ніяке інше чорнило, крім оригінального.


3. Перехід від сумісних картриджів до перезаправки чорнилом WWM

Worldwide Manufacturing, E. D. не виробляє картриджі з чорнилом власного виробництва. Тому перехід можливий тільки з сумісних чорнильниць Epson і Canon на перезаправні чорнильниці (картриджі) і чорнило WWM. Перезаправні картриджі надходять у продаж порожніми у вигляді укомплектованих наборів для конкретних принтерів. До них додається безкоштовний стартовий набір чорнил WWM - по 100 г кожного кольору та інструкція щодо заправки та встановлення картриджів у принтер.

Якщо всі чорнила - оригінальні, сумісні і пропоновані нами в наборі - одного типу, тобто всі пігментні або не пігментні (водорозчинні), то для очищення каналів і дюз друкуючої голівки при зміні чорнила можна використовувати оригінальні картриджі. Це можливо завдяки тому, що будь-які не оригінальні чорнила сумісні з оригіналом, але можуть виявитися несумісними між собою. Якщо ж у Вас не залишилося оригінальних картриджів, то доведеться вдатися до застосування очищувальних рідин. Вони також Вам будуть потрібні при переході від пігментного чорнила до водорозчинного і навпаки. Універсальну очищувальну рідину з кодом CL06 або CL10 можна заправити у перезаправні картриджі, встановити їх в принтер, здійснити 2-3 цикли очищення друкуючої голівки за допомогою опцій драйвера принтера до зникнення кольору при друці тесту дюз. Потім рідину потрібно дістати з картриджів і заповнити їх чорнилом. 1-2 прочищення зазвичай досить, щоб мікропомпа принтера відкачала очищувальну рідину з друкуючої голівки і заповнила її чорнилом. Тест дюз дасть вам можливість упевнитися в цьому.


4. Капсульні СНПЧ. Перехід від інших сумісних чорнил до WWM

У першу чергу, слід витратити або витягти (за допомогою шприца з довгою голкою або трубкою замість голки) з ємностей-донорів інше чорнило. Робити це краще не знімаючи СНПЧ з принтера - так менше шансів забруднити все навколо себе. Шприци краще взяти великої ємності для прискорення процесу.

Потім в порожні ємності-донори слід залити невелику кількість універсальної очищувальної рідини CL06 або CL10 (для водорозчинних чорнил можна CL04) - близько 20 мл, закрити отвори донорів, перетиснути трубки шлейфу і зняти СНПЧ з принтера. Подальша робота буде проводиться на столі, попередньо застеленому плівкою або папером. Щоб уникнути випадкового забруднення рук і одягу, використовуйте рукавички і фартух.

Прокачуючи ємності-донори, намагайтеся змити чорнило зі стінок. Потім, насадивши носик шприца на капсулу, відкачують промивну рідина і виливають її в підготовлену ємність для відходів. Затискач при цьому знімайте тільки з трубки, що веде до капсули, з якою Ви працюєте. Повторіть промивання з новою порцією очищувальної рідини до безбарвних відходів. Прополощіть систему знесоленою або дистильованою водою. Тепер вона готова до заповнення чорнилом. Перед установкою СНПЧ в принтер не забудьте, що друкуюча голівка також потребує очищення.

Дотримання цих правил допоможе Вам без проблем перейти на сумісні витратні матеріали виробництва Worldwide Manufacturing, E.D.

Кнопка зв'язку